torsdag 30. september 2010

En sky av dopapir

En sky av dopapir, det kan høres litt merkelig ut, men dette er veldig gøy :-)

Her er hva du trenger;Diamond Glaze, et stempel, pensel og dopapir.

Det er viktig at stempelet du velger å bruke har tydelige streker, velg gjerne et som har dyp trykk, slik at du får papiret godt ned i stempelet og dermed også tydelige mønster på det ferdige prosjektet.

Jeg har valgt å bruke Diamond Glaze fra JudiKins fordi jeg visste at dette er et enkelt produkt å jobbe med. Det er vannløselig, så rengjøring av ustsyr er enkelt. Den er tykk og seig i konsistensen og det er egenskaper jeg her.

Så er det bare å sette i gang;
Jeg har lagt dopapiret over stempelet og begynner forsiktig å pensle over med Diamond Glaze. Dytter papiret godt ned i alle kriker og kroker av stempelet.

Skulle det gå hull i papiret er det bare å lappe over med et lag til med dopapir. Lar det tørke litt.

Jeg har gjentatt prosessen og lagt nytt lag med dopapir over og nytt strøk med Diamond Glaze, så det blir lag-på-lag og gjerne litt vått-i-vått som det heter i malerbransjen. Det vil si at man tar neste lag og strøk før det forrige er helt tørt.

På min sky har jeg tre lag med dobbelt dopapir og tre strøk med Diamond Glaze.
Når jeg har følelsen av at “trykket” blir tykt nok, slik jeg ønsker det, legger jeg prosjektet til tørk.Når det er ordentlig tørt drar jeg skyen forsiktig av.

Så renklipper jeg motivet.Diamond Glaze gjør at skyen i dopapir nå har fått en nesten gummiaktig og solid konsistens som tåler å bli behandlet videre. Den kan bøyes, males og herjes med.Jeg har malt skyen med hvit gesso, og den er klar til å monteres på kortet mitt.
Jenta jeg har stemplet her er av merket Morehead. Jeg har stemplet på akvarellpapir og fargelagt med Promarker.Teksten er printet fra PC og rammen rundt er en metallramme som opprinnelig var mørk i fargen, men som jeg har malt med hvit gesso.

_____________________________________________

Stempelet jeg har brukt i prosjektet mitt er fra en serie som heter Morehead, disse og også JudiKins produkter selges til forhandlere i Norge via Global Hobby og Kunst.

4 kommentarer:

Marianne sa...

Så stilig dette var da!! Takk for at du deler :)

Synnøve sa...

Kjempelekkert! Så kreativ du er!
Takk for inspirasjon.
Klem

inger synnøve sa...

tusen takk for at du deler gode ideer med oss:) nydeligt kort du har laget:)

Anne Lise sa...

Så stilig skyen din ble!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...