tirsdag 14. september 2010

stempelpyntet lys

Jeg er så glad i dette tekststempelet fra Tim Holtz, og tenkte at det kunne vært gøy å se hvordan et tok seg ut på et lys.Her er hva du trenger til denne metoden å påføre motiv på stearinlys; hvitt silkepapir, hvitt stearinlys, stempel, blekk, varmepistol og bakepapir.

Jeg har stemplet en tekst fra tim holtz og en blomst fra Penny Black med Memories artprint brown-blekk.Jeg klipper rundt stempeltrykkene og legger de på lyset der jeg ønsker motivet. Så tar jeg bakepapir og holder stramt over trykket før jeg varmer forsiktig opp med varmepistol. Pass på så du ikke brenner deg.

Du ser hvordan stearinene smeltes inn i silkepapiret mens du varmer opp. Dette skjer ganske raskt.
Og slik ble teksten, akkurat som jeg ahdde forestilt meg. Jeg gjentar prosessen med blomstertrykket. og vipps så har jeg et lys som ikke er å få kjøpt i butikken.

Jeg har fargelagt 3 metallpyntenåler med brun Promarker. Disse var opprinnelig sølvfargede. Klipte av det meste av pinnen på nåla, slik at det kun var en snau cm å stikke inn i lyset.
Trygg pynt på lys

Den samme teknikken kan brukes om du finner en serviett du har lyst til å pynte et lys med. Fjern alle bakgrunnsark, slik at du kun sitter igjen med det syltynne serviettarket med motiv på. Og gjør som jeg har gjort her med silkepapiret.

1 kommentar:

Mona sa...

Så fint lyset ble!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...