Etiketter

advent (39) baby (245) boks (191) bordkort (79) bryllup (158) bursdag (661) dåp (144) farsdag (25) flaske (309) freebie (2) gaveposer (249) give away (7) innpakning (44) invitasjon (8) jul (871) julekule (250) kalender (46) kondolanse (60) konfirmasjon (665) kopp (346) Kort (1773) kreative tips (98) krus (337) lys (81) Marianne Design (545) morsdag (24) motiver for salg (56) navnefest (1) oppbevaring (10) oppskrifter (17) Papirdesign (794) Personlig gave (774) påske (39) Scrapbooking LO (42) Scrappelyst (1009) sjokolade (119) smågaver (1462) stemplene mine (50) tag (192) takkekort (3) tutorial (111)

torsdag 28. april 2011

Skrukkete bånd

Her er fremgangsmåten jeg bruker når jeg lager skrukkete bånd til litt rufsete prosjekter, eller feks til vintage.

Disse båndene kommer i alle mulig tenkelige farger- Et tips fra meg er da å kjøpe en lys farge man liker, feks beige eller hvit. For disse kan du fint farge selv.


Dette er veldig tynne, glatte bånd. Her ser dere utgangspunktet jeg jobber med, glatte bånd i lys grå.


Jeg klipper opp den lengden jeg ønsker å jobbe med, tar av nok bånd slik at jeg nok til flere prosjekter samtidig.

Væter båndet med vann under springen.


Klemmer så ut alt det jeg får ut av vann.


Dersom jeg ønsker å gi båndet en annen farge er det nå jeg gjør dette. Jeg pleier å bruke glimmermist, for det har jeg lett for hånden og har i mange farger. Du kan helt sikkert også bruke annet flytende blekk, konditorfarge, innmaten av en tusj…. ja fantasien setter grensene.

Jeg sprayer på litt glimmermist hist og pist. Her har jeg brukt en rød.

Du kan gjerne være litt raus, for mye av fargen forsvinner og båndet blir lysere når det tørker. Man må nesten bare prøve seg frem til de nyansene man selv liker og vet man bruker.


Så ruller jeg og skrukker jeg båndet godt sammen til en “tugge”. Og plasserer den i hjørnet av en plastpose.

Husk å bruke en pose til hver farge, dersom du velger å farge båndene og farger i flere farger samtidig. Ellers vil fargene bare flyte i hverandre.


Vrir plastposen sammen slik at båndtugga holder seg på plass og skrukkingen blir ultimat.


Så legger jeg denne en lur plass, der jeg ikke glemmer av den for alltid. Hvor lenge du lar den ligge avhenger av hvor tålmodig du er. Jeg har de ofte liggende over natta. Fordi jeg er av den veldig tålmodige typen ;-)

Når jeg synes båndet har ligget til skrukking lenge nok, tar jeg det ut av posen og løser litt på båndene. Rufser de litt fra hverandre. Og henger de til tørk. Husk å ikke glatte og klappe for mye på de, for mens de er våte kan man også slette de igjen ;-)

Siden de er så tynne så tørker de ganske kjapt på, og først å ser du det virkelige resultatet.

Det er like spennende hver eneste gang å se hvordan fargen er blitt dersom man har farget.

Her er den opprinnelige fargen til venstre og den røde jeg farget til høyre. Den ga et gammelrosa resultat.


Her har jeg brukt samme utgangspunk, det lys grå glatte båndet, bløtt det og farget med brun og turkis glimmermist. Etter tørking ble det slik;


Her er litt hvitt skrukkete bånd brukt på en tag. Dette båndet er farget med litt brun mist etter tørking. Noe som også er helt greit. På denne måten kan du bevare mer av den opprinnelige fargen på båndet dersom du ønsker det.


Ønsker du noen glattere partier av båndet, tar du bare litt vann på fingrene og glatter ut båndet litt. Det lar seg fint forme :-)

Håper flere får lyst til å teste dette. Det er kjempegøy.

5 kommentarer:

marit sa...

Å så tøfft! Det er slikt jeg egentlig aldri har tålmodighet til, men du å lekkert det var, tror jeg må prøve... *Iler inn på etsy og ebay*
Ha en toppers dag!

Anita sa...

Så stilig!!!

Marthe sa...

Åhh så fantastisk at du deler disse supergode ideene dine med oss! Dette skal jeg prøve meg på.

Kristin Langnes sa...

Denne bånd-ideen din er genial!

Jeg har en liten utfordring til deg her jeg, håper du tar den:
http://kristinslilleblogg.blogspot.com/2011/04/8-ting-om-meg.html

Elisabeth Helland sa...

stilig!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...