Etiketter

advent (39) baby (237) boks (188) bordkort (91) bryllup (156) bursdag (634) dåp (134) farsdag (24) flaske (303) freebie (2) gaveposer (245) give away (7) innpakning (44) invitasjon (8) jul (847) julekule (234) kalender (46) kondolanse (58) konfirmasjon (660) kopp (335) Kort (1740) kreative tips (98) krus (326) lys (81) Marianne Design (538) morsdag (23) motiver for salg (75) navnefest (1) oppbevaring (10) oppskrifter (17) Papirdesign (763) Personlig gave (733) påske (37) Scrapbooking LO (42) Scrappelyst (984) sjokolade (116) smågaver (1411) stemplene mine (50) tag (189) takkekort (3) tutorial (111)

søndag 23. februar 2014

Posekort – steg for steg

Nå skal jeg vise dere hvordan jeg har laget dette kortet;Først finner jeg frem det jeg VET jeg vil ha med på kortet. Denne gangen var det stempel og mønsterark fra LaBlanche jeg ville jobbe med. Og jeg har valgt ut en kantpunch fra Martha Stewart.Jeg starter med å kutte ned toppen på papirposen, slik at den blir jevn.Da er den klar til å pyntes med en punchet kant;

Når basen for kortet er klart, kan jeg starte med motivet. Jeg stempler motivet denne gangen på en kaffefarget tag;Så kutter jeg til mønsterarket jeg vil bruke i bakgrunn på kortet.

Jeg fokuserer på å ha rett bredde på arket, og lar den være god og lang nok. Jeg lager punchkant i overkant på mønsterarket, for å matche papirposen.

Jeg kutter lengden nederst etter jeg har punchet kanten og har på den måten bedre kontroll på målene.Så er jeg klar til å finne ut av hva mer jeg vil ha på kortet mitt.

Jeg har valgt å stanse ut en klokke med dies fra Marianne Design; CR1234. Stanset ut i kvistkartong.Så er jeg klart til å begynne å bygge opp. Jeg limer ingenting fast riktig enda, jeg vil ha mulighet til å gjøre endringer.

Her har jeg lagt opp med mønsterark, klokke-diecut, kakeserviett og stempelmotiv;Når jeg har sagt meg fornøyd med plasseringen er neste steg for emg å¨rufse og sverte kanter, for så å lime elementene på plass.

Jeg bruker dobbeltsidig tape til mønsterark og stempelmotiv, og flytende lim til diecuts og kakeserviett.Neste steg er å finne frem litt mer stæsj. Til dette kortet velger jeg kun blomster, og jeg finner frem til de jeg synes passer best til mønsterarket, samtidig som jeg ønsker litt kontrast og liv til kortet.Så finner jeg frem et av arkene mine hvor jeg har printet tekster jeg bruker til kortene. Velger ut et jeg synes passer i tema, og i lengde ut fra hvor mye plass som gjenstår på kortet.Klipper ut hele teksten;Så deler jeg den opp i lengder som skal passe både inn i kortet og som skal være naturlig lesemessig. Plasserer tekstene der jeg ønsker de. Legger alle på plass FØR jeg limer. Det samme med blomstene, nå lager jeg ferdig blomsterklynger og danderer de rundt på kortet. Fremdeles er ingen tekst eller blomster limt fast.De små oppklipte tekstene limer jeg med flytende lim som jeg først spruter på en bit med resteark;Så bruker jeg en pinsett til å håndtere tekstene. Holder stripene med pinsetten og dypper baksiden lett ned i limet, før jeg plasserer teksten på kortet, der jeg har planlagt de skal sitte;Når all tekst er limt fast, limer jeg på blomstene. Til klunger bruker jeg 3Dlimdotter, disse jeg har brukt her er fra GlueDots. de er skikkelig seige og fester godt. På enkelt blomstene bruker jeg mindre glue Dots.Nå sier jeg meg ferdig med forsiden av kortet og setter igang med innmaten, Her lager jeg en tag av kvistkartong. Måler den til i korrekt lengde, puncher i overkant og kutter til lengden i nerkant, (akkurat som jeg gjorde med mønsterarket på forsiden).Kutter til et mønsterark til å passe på tagen. Dette arket blir skriveflaten på kortet, så her må jeg ta hensyn til at det både skal matche forsiden, OG at det skal være litt nok mønster og lyse nok farger til at det er greit å skrive på.

Her har jeg limt på mønsterarket jeg har valgt, og funnet frem en blonde og en splittbinders/brads. Jeg bruker en syl til å stikke hull i tagen, der jeg ønsker bradsen igjennom. Noen av yntebradsene er veldig myke og ikke så gode å stikke gjennom med, derfor har jeg gjort dette til en vane å bruke syl.Så er tagen klar til å puttes inn i posekortet;På baksiden tar jeg litt av samme mønsterark, stempler personlig stempel på og limer fast. Enkelt og greit;Nå sier jeg meg ferdig med mitt posekort. Dette er en veldig enkel, men også effektfull måte å lage kort på. Håper du fikk et og annet tips. Og ble du inspirert så gleder meg til å se din variant Skriv gjerne inn link i kommentarfeltet, om du vil vise frem ditt kort4 kommentarer:

Asil sa...

Takk for at du viser steg for steg! Kjempefint kort!

Linda sa...

Nydelig kort. Kjempeflott med steg for seg :)
Linda

Maja sa...

Så fint det blev och tack för att du visade hur man gör!
Kram Maja

Scrappegal sa...

Kjempeflott posekort, Wenche! :D

Takk for at du deler prosessen din!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...