mandag 10. mai 2010

Enkel ramme rundt bildene

Dette er en liten fremgangsmåte som har ligget ute på scrapping.no sin hovedside en stund.

Som en liten men effektfull pynt, kan man lage en ramme på selve fotografiet. Det finnes mange måter å gjøre dette på feks i fotoredigeringsprogrammer, men her vil jeg vise en enkel måte å få en fin effekt.

Du trenger bildet du vil scrappe, linjal, fil og trykkblyant.Jeg bruker en helt vanlig fotfil, denne har jeg kjøpt for å ha i scrappesakene. Jeg filer alle kantene på bildet med denne.Og resultatet blir slik:Trykkbylanten har en tynn stålspiss, og jeg trykker IKKE ut bly, men bruker kun stålspissen og riper i bildet langs en linjal. For en litt rustikk linje riper jeg ikke like hardt hele veien, og får på den måten en ripe som ikke synes hele veien.Og resultatet blir slik:Nå er det bare til å gjenta prosessen dersom du vi ha samme effekt på flere bilder.
Lykke til med scrappingen:-)

1 kommentar:

tangent sa...

Dette tipset har jeg brukt mye etter at du la det ut på scrapping.no. Jeg har lenge filt bildekanten, men den streken rundt kanten gir en ekstra fin effekt. Jeg hadde ikke trykkblyant med ståltupp, så jeg bruker skalpellen og riper med i stedet. Funker det også.

Takk for inspirasjonen Wenche!
Ha en flott dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...