tirsdag 22. februar 2011

Lys med Pan Pastel

Det er gøy å teste nye ting, og gjerne sammen med andre materialer synes jeg. Her har jeg gjort et forsøk på å bruke Panpastels sammen med overføringsark beregnet på lys.
Det finnes flere typer overføringsark, så jeg vet ikke om panpastels vil oppføre seg likt på alle typer. Jeg har en type kjøpt fra kina via Ebay. Men det er også ark å få kjøpt her i Norge til dette formålet.

Jeg har brukt en slik spatel for påføringen, svampen kan enkelt taes av håndtaket og snus slik at du kan bruke en farge på hver side, eller byttes ut med ny svamp.Her har jeg påført sandfarget Pan Pastel på overføringsarket. Jeg ønsker en litt ujevn farging, og har påført pudderet med spatelen i ujevne ovale bevegelser.


Målet mitt denne gangen er å få til et retromønster, og jeg har valgt et clearstamp med litt spinnville sirkler på. Jeg stempler med dette på kryss og tvers over sandfargen med vannmerke-blekk.


Så gnir jeg grønn Panpastel over hele flaten med sirkelbevegelser. Det som skjer da er at pudderet kun fester seg der det er blekk, og mønsteret kommer frem.Overføringsarket jeg har brukt krever at man lakker det med klarlakk for å herdes. Jeg har gjort det og latt det tørke godt, før jeg punchet ut en bord av mønsterarket mitt ved hjelp av en Martha Stewart punch.


Så skal overføringsarket legges i kaldt vann i et par minutter. Da løsner den tynne filmen vi har dekorert og denne kan enkel festes på lyset.
Sluttresultatet her ble ikke så feiende flott sånn rent estetisk kanskje, men jeg fikk iallefall testet ut at dette faktisk går an, og nå er det kun fantasien som setter grenser.

2 kommentarer:

lillesmor sa...

Så flott det lyset ble, og artig måte det ble gjort på!
Takk for at du deltar i candyen min, og lykke til med trekninga. ha en riktig fin dag.

Crie Artezzanato sa...

Thanks for the tip.

Val Rodrigues
www.crieartezzanato.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...