Etiketter

advent (39) baby (244) boks (191) bordkort (82) bryllup (156) bursdag (654) dåp (142) farsdag (25) flaske (308) freebie (2) gaveposer (248) give away (7) innpakning (44) invitasjon (8) jul (868) julekule (247) kalender (46) kondolanse (58) konfirmasjon (660) kopp (346) Kort (1759) kreative tips (98) krus (337) lys (81) Marianne Design (544) morsdag (24) motiver for salg (56) navnefest (1) oppbevaring (10) oppskrifter (17) Papirdesign (781) Personlig gave (764) påske (37) Scrapbooking LO (42) Scrappelyst (996) sjokolade (119) smågaver (1450) stemplene mine (50) tag (191) takkekort (3) tutorial (111)

torsdag 30. mai 2013

Farging av hugsnug

Har også tidligere, for lenge lenge siden :-)  vist en metode å farge og rynke slike tynne bånd. Jeg kjøper en type som heter HugSnug på etsy, og det finnes mange måter å bearbeide de på. Du kan gjøre som jeg viste her, farge med mist. Du kan farge med spritbaserte tusjer og spraye med ekstra sprit for å få variasjoner, ja man tar det man har av farge rett og slett.

Jeg liker veldig godt fargetonene i mange av Ranger sine distress blekk, så nå har jeg farget en ladning med reinkerne mine. Ville dele hvordan jeg gjør dette. Det er mange måter å gjøre dette på, og det finnes plenty med tutorials rundtom.

Ønsker du en ganske jevn farge kan du fukte båndet med vann før du drypper litt blekke på.
Husk at disse reinkerne er veldig konsentrert i fargen, det er ikke mange dråpene som skal til, så disse små flaskene er meget drøye i bruk. Jeg jobber på en teflonmatte som gjør det veldig enkelt å få med all fargen, fordi matten er glatt og blekket ikke fester seg på den. Og HUSK hansker, jeg jobber med oppvaskhansker, ellers vil du få MYE farge på hendene og den er ikke veldig enkel å få vekk igjen fordi den er så konsentert.Jeg jobber fargen inn i båndet med hendene. Samtidig som jeg jobber fargen inn skrukker jeg båndet.

Her ser dere at fargen på det fuktede båndet blir ganske jevn.Eller du kan velge å dryppe farge på tørt bånd, for deretter å sprute lett med vann fra en spruteflaske, ikke for mye da vil fargen bli jevn som over. Prøv deg frem mens du jobber blekket inn i båndet med hendene.
På denne måten kan du oppnå sjateringer i fargen som her; du kan også bruke ulike nyanser av blekk, feks en lys lilla sammen med en mørkere, eller også to ulike farger, som rosa og brun.
Jeg legger de ferdig fargede og skrukkete båndene til tørk på avispapir. De båndene jeg farger tørre med bare litt vannsprut på, tørker nesten mellom hendene når jeg jobber med de. Har jeg det ekstra travelt så tørker jeg de med varmluftspistol.

Her ser dere et utvalg av en liten halvtimes jobb ved teflonmatta, noen vellykkede forsøk og noen ikke fult så vellykkede. Men uansett, veldig moro å teste ut ulike farger og kombinasjoner. Og om ikke hele båndlengden blir pen, så kan biter brukes;2 kommentarer:

Tuppenshobbyblogg sa...

Kjempefin tutorial, tusen takk !
Jeg sliter litt med å fargen fin og jevn på dette båndet så dette var lærerikt for meg :)

Klem,Kjersti

Linda sa...

Tak for en fin tutorial :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...